2019-03-13 06:58:15• hírek • Bede Emőke

Az anyanyelvi próbavizsgával ér véget szerdán a 7. és 8. osztályosok országos felmérése

Hétfőn román nyelv és irodalommal kezdtek a 7. és 8. osztályosok, majd kedden a matematikán volt a sor. Az országos próbafelmérők sorát szerdán pedig az anyanyelvi szimulációval zárják a gyerekek.

Országos szinten mintegy 350 ezer, Szatmár megyében pedig 6213 diákot vártak próbavizsgára. A keddi megmérettetésen a nyolcadikosok közül végül csak 2851 diák jelent meg, a hetedikesek közül pedig 2884-en. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint a matekkel sem volt probléma, szabálysértést egyik iskolából sem jelentettek.


Szerdán az anyanyelvi próbavizsgával zárul az országos szimulációk sora, az eredményekre pedig március 22-ig kell várniuk a vizsgázóknak. Ezzel kapcsolatban a tanügyminisztérium közölte, hogy a próba-képességfelmérő eredményeit iskolán, illetve osztályon belül beszélik meg, és a tanuló vagy szülő igénylésére a kapott jegy bekerülhet a naplóba is.


A szimuláció célja hozzászoktatni a tanulókat a vizsgakörülményekhez, felmérni a tudásukat és pótolni az esetleges hiányosságokat, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a júniusban immár élesben zajló országos tudásfelmérőn – idézte a szaktárca közleményét korábban az Agerpres hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: